Още от днес гимназистите могат да учат с безплатни учебници за

...
Още от днес гимназистите могат да учат с безплатни учебници за
Коментари Харесай

Гимназистите вече могат да учат с безплатни учебници

Още от през днешния ден гимназистите могат да учат с безплатни учебници за 8-12-и клас, а техните учители и родители - да ги употребяват свободно.

Издателската група " Просвета " реши да не чака новата 2024/2025 образователна година и занапред дава цялостен достъп до всички свои електронно четими разновидности на учебниците за горния курс.

Те са налични в просветителната платформа  е-просвета и са по всички съществени образователни предмети: български език и литература, математика, информатика, история, география, гражданско обучение, философия, непознати езици (английски, френски, руски), химия, физика, музика, изобразително изкуство и други, оповестиха от издателството. 

" Просвета " е първото издателство в България, което отваря за свободно прилагане учебниците за гимназистите в електронен формат (PDF) - цифрово копие на печатния учебник. Досега безвъзмездни бяха е-четимите учебници от първи до седми клас, оповестява Българска телеграфна агенция.

 п
Освен от средношколци,е-четимите учебници за 8-12-и клас, както и за по-долните класове, могат да се употребяват от учители и родители. Достъпът до тях е извънредно елементарен и бърз.
 
Това, което потребителят би трябвало да направи, е да влезе в профила си на www.e-prosveta.bg през бутона ВХОД  с потребителско име и ключова дума. Ако няма профил, би трябвало да се записва изцяло гратис. После би трябвало да избере секция " Учебници " (горе вляво на екрана), а по-късно - клас и предмет, с цел да се пресъздава учебникът, който желае да отвори и употребява.

 
От издателската група са предложили на Министерството на образованието и науката (МОН) да добави тези учебници към платформата " Дигитална раница ".

" Вярваме, че допустимо най-скоро МОН ще направи нужното и ще добави в своята " Дигитална раница " е-четимите учебници на " Просвета " за 8-12-и клас, с цел да могат всички преподаватели и гимназисти да се възползват от тях още през актуалната образователна година. Така тази раница ще натежи доста, само че не с килограми, а със познания ", споделиха от издателската група.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР